Termeni si conditii

1.DEFINITII SI TERMENI GENERALI

 

Beauty Essence – este denumirea comerciala a SC Exquisite Skincare SRL, S.C. EXQUISITE SKINCARE SRL, persoană juridica de naţionalitate română, cu sediul in Bucuresti, strada Ferdinand, nr 70, avand CUI-ul 42068699 si numărul de înregistrare la Reg. Comerțului J40/17803/2019.

 

Vanzator – Beauty Essence.

 

Cumparator –orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care isi face un cont in site si efectueaza o comanda.

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Beauty Essence (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Beauty Essence si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui cont.

 

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

 

Nume utilizator – pseudonim prin care un anumit utilizator/client/cumparator asociat informatiilor din site ale utilizatorului/clientului/cumparatorului.

 

Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite transmiterea comenzii si care contine informatii despre client/cumparator/ utilizator si istoricul cumparatorului in site. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate.

 

Favorite – sectiune din cont care permite cumparatorului/utilizatorului sa isi creeze liste cu bunuri pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii folosindu-se de serviciul oferit de catre vanzator de urmarire a bunurilor si serviciilor prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia.

 

Cosul meu – sectiune din cont care permite clientului/ cumparatorului/ utilizatorului sa adauge bunuri pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care bunurile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, cumparatorul/utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre vanzator de urmarire a bunurilor prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia.

 

Site – magazinul online gazduit la adresa web https://www.beauty-essence.ro si toate subdomeniile acestuia.

 

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri de pe site.

 

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu listat pe site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.

 

Continut – reprezinta:

 

– toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

 

– continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

 

– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

 

– informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada;

 

– informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

 

– date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 

Recenzie – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui bun, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca bunul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

 

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui utilizator/ client/ cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare bun putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna recenziei scris de catre utilizator/client/cumparator asupra unui bun.

 

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unei recenzii sau a unui alt comentariu.

 

Document – prezentele Termene si Conditii.

 

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la bunuri si servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

 

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun si/sau serviciu de catre Beauty Essence, cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

 

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 

2.DOCUMENTE CONTRACTUALE

 

2.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

 

2.2. Notificarea trimisa de catre vanzator cumparatorului/ clientului/ utilizatorului dupa efectuarea comenzii are rol exclusiv de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

 

2.3. Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.

 

2.4. Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator a bunurilor comandate in site. Respectiv, in cazul in care bunurile comandate se vor livra in momente diferite, in momentul primirii de catre cumparator a ultimului bun din comanda sa.

 

3.POLITICA DE VANZARE ONLINE

 

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui utilizator/cumparator.

 

3.2. Beauty Essence poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau servicii si/sau promotii practicate intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

 

3.3. Toate tarifele aferente bunurilor si/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

 

3.4. In cazul platilor online vanzatorul nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator cum ar fi comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON sau orice alt tip de comision. Responsabilitatea acestora este exlusiv a cumparatorului.

 

3.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor si/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

 

4.DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

 

4.1. Niciunui tert nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea sau transferul, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, sau includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Beauty Essence. De asemenea este interzisa includerea oricarui continut in afara site-ului si indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Beauty Essence asupra continutului.

 

4.2. Orice continut la care obtine acces un tert prin orice mijloc, se afla sub incidenta Termenilor si Conditiilor si legilor romane in vigoare in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Beauty Essence si respectivul tert.

 

4.3. Clientul/cumparatorul/utilizatorul poate copia si utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale.

 

4.4. In cazul in care Beauty Essence confera printr-un acord scris unui tert dreptul de a utiliza un anumit continut, acest drept se aplica numai asupra acelui continut definit in acord, numai pe perioada existentei acordului si a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite.

 

4.5. Niciun continut transmis catre un tert, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau intrat in posesia unui tert prin orice fel nu constituie o obligatie contractuala din partea Beauty Essence fata de respectivul continut si tert.

 

4.6. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

5.COMANDA BUNURILOR

 

5.1. Oricarui client/ cumparator/ utilizator ii este permisa comanda pe site. Comanda nefinalizata nu atrage dupa sine inregistrarea ei, implicit nici rezervarea bunului/serviciului.

 

5.2. Prin finalizarea comenzii clientul/ cumparatorul/ utilizatorul garanteaza ca toate informatiile pe care acesta le-a transmit in vedea procesarii comenzii sunt corecte si complete in momentul in care comanda a fost plasata.

 

5.3. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre client/ cumparator/ utilizator, in urma unei notificari prealabile, fara nicio obligatie ulterioara a oricarei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 

5.3.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei;

 

5.3.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Beauty Essence;

 

5.3.3. datele furnizate de catre client/cumparator/utilizator sunt incomplete si/sau incorecte;

 

5.4. Disponibilitatea unui bun va fi afisata in site astfel:

 

“in stoc” – pentru produsele care se afla in stoc si pot fi livrate imediat.

“revine in curand” – pentru bunurile care nu se afla in stoc in momentul comenzii.

 

6.CONFIDENTIALITATE

 

6.1. Beauty Essence va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati conform Regulamentului general privind protecția datelor.

 

7.FACTURARE SI PLATA

 

7.1. Preturile bunurilor si serviciilor afisate pe site sunt exprimate in RON si includ T.V.A. conform legislatiei romane in vigoare.

 

7.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda.

 

7.3. Vanzatorul va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine bunuri si/sau servicii vandute de Beauty Essence in format tiparit si in format electronic.

 

7.4. Pentru generarea corecta a facturii de catre vanzator, cumparatorul/ clientul/ utilizatorul are obligatia de a-si mentine datele din sectiunea contul meu actualizare in orice moment.

 

7.5 In momentul plasarii unei comenzi clientului/cumparatorului ii sunt puse la dispozitie urmatoarele optiuni de plata:

 

7.5.2 Ramburs/plata in numerar la livrare. Pentru aceasta optiune utilizatorul/ cumparatorul trebuie sa achite suplimentar (pe langa valoarea bunurilor si serviciilor comandate) curierului agreat de catre Beauty Essence, in speta Bookcurier contravaloarea serviciului de plata prin ramburs.

 

Plata in numerar se face direct catre persoana care livreaza coletul (curierul), integral, in momentul receptiei.

 

7.5.3. On-line – prin Card (debit/credit) VISA sau MasterCard. Transactiile cu cardul pe site-ul https://www.beauty-essence.ro sunt procesate prin intermediul firmei agreate de catre Beauty Essence, PayU.

 

7.6 Datele cardului de plata ale utilizatorului/ cumparatorului/ clientului nu vor fi accesibile Beauty Essence si nici nu vor fi stocate de catre Beauty Essence sau de catre procesatorul de plati integrat in site.

 

8.Livrarea prin curier

 

8.1 Livrarea produselor comandate se face doar pe teritoriul Romaniei prin intermediul unei firme specializate de curierat rapid, in aria de acoperire a acestia, in speta, Bookcurier.

 

8.1.2 Produsele vor fi ambalate si protejate corespunzator pentru siguranta transportului.

 

8.1.3. Termenul de livrare este cuprins intre 1 zi (o zi) si 3 zile (trei zile) lucratoare.

 

8.1.4 Inainte de livrarea produselor vanzatorul isi rezerva dreptul de a contacta cumparatorul/ utilizatorul/ clientul pentru confirmarea comenzii plasate.

 

8.1.5  Cumparatorul/ utilizatorul/ clientul are obligatia sa verifice starea coletului in prezenta reprezentantului firmei de curierat, iar in cazul in care coletul ajunge deteriorat, acest fapt trebuie mentionat in formularul de transport si astfel se poate refuza primirea acestuia. In acest caz va rugam sa luati legatura cu reprezentantii vanzatorului telefonic sau prin e-mail.

 

Semnatura de primire si receptia produsului reprezinta acceptul clientului cu privire la starea produsului, acesta fiind considerat livrat in stare buna. In acest caz, orice reclamatie ulterioara este considerata nula.

 

In cazul in care se utilizeaza un cod promotional, pentru a putea beneficia de transport gratuit, valoarea finala a cosului de cumparaturi, dupa aplicarea codului promotional trebuie sa fie mai mare de 200,00 RON TVA inclus.

 

9.GARANTII

 

9.1. Toate bunurile comercializate de catre Beauty Essence, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei romane in vigoare.

 

10.FOLOSIREA COOKIE-URILOR

 

10.1. Pentru a consulta politica Beauty Essence de folosire a cookiurilor, verificati pagina Politica de cookie.

 

20.LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 

20.1. Prezentul contract este supus legii statului Roman. Orice litigiu se va rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care acest lucru este posibil, litigiile vor fi solutionate de catre instantele judecatoresti Romane.